Σε κατάσχεση ρεκόρ κρυπτονομισμάτων αξίας 408 εκατ. δολ. προέβη η βρετανική αστυνομία

Σε κατάσχεση ρεκόρ κρυπτονομισμάτων αξίας 408 εκατ. δολ. προέβη η βρετανική αστυνομία
pexels

Σε κατάσχεση ρεκόρ κρυπτονομισμάτων συνολικού ύψους 294 εκατ. λιρών (408 εκατ. δολαρίων) προέβη η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

Ειδικότερα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε στις 13 Ιουλίου ότι κατάσχεσε 180 εκατ. λίρες αδιευκρίνιστου κρυπτονομίσματος ενώ έχουν περάσει λιγότερες από τρεις εβδομάδες ύστερα από την κατάσχεση 114 εκατ. λιρών στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο άλλης έρευνας.

Μια 39χρονη γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για ξέπλυμα χρήματος μετά την πρώτη κατάσχεση, αλλά όπως ανέφερε η αστυνομία ανακρίθηκε και σε σχέση με τη δεύτερη. 

«Ενώ τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς στον κόσμο του εγκλήματος, καθώς εξελίσσονται οι ψηφιακές πλατφόρμες βλέπουμε ολοένα και πιο πολλούς οργανωμένους εγκληματίες να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Graham MacNalty. «Η σημερινή κατάσχεση είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την έρευνα, που θα συνεχιστεί για μήνες καθώς πλησιάζουμε σε αυτούς που είναι στο επίκεντρο αυτής της ύποπτης επιχείρησης για ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε ο αξιωματικός Joe Ryan.