Σε κατάσταση συναγερμού το Λούβρο – Γυναίκες πέταξαν σούπα στη Μόνα Λίζα

Σε κατάσταση συναγερμού το Λούβρο – Γυναίκες πέταξαν σούπα στη Μόνα Λίζα
epa09211382 Visitors wearing protective face masks line up to see Leonardo da Vinci's painting La Gioconda (Mona Lisa), at the Louvre Museum in Paris, France, 19 May 2021. France eases some of its coronavirus disease (COVID-19) restrictions starting on 19 May, allowing cultural place, cinema, restaurants and cafes to admit customers outdoors, as pressure on hospitals and intensive care units in the country is diminishing. EPA/YOAN VALAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δύο νεαρές γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ακτιβίστριες πέταξαν ντοματόσουπα στη Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο», φώναξαν οι δύο γυναίκες αφού πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα το πρωί της Κυριακής στο Μουσείο του Λούβρου. Αυτή η επίθεση είναι μια από τις δεκάδες που γίνονται από ακτιβιστές σε σημαντικά καλλιτεχνικά έργα ανά τον κόσμο.

Το διάσημο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο αγόρασε ο βασιλιάς Φραγκίσκος της Γαλλίας το 1518 και εκτίθεται στο Λούβρο, είχε δεχθεί ανάλογη επίθεση τον Μάιο του 2022. Ευτυχώς ο πίνακας προστατεύεται με ειδικό τζάμι και δεν προβλέπεται η επίθεση να έχει προκαλέσει ζημιά στο έργο τέχνης που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: