Σε ποια χώρα έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις της Budweiser

Σε ποια χώρα έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις της Budweiser

Ο "βασιλιάς της μπύρας" εξακολουθεί να επεκτείνεται σε μια δυνατή αγορά.

Η Budweiser υπερηφανεύεται ότι έχει την «καλύτερη lager μπύρα στην Αμερική». Όμως, όσον αφορά τις πωλήσεις της, η Ρωσία φαίνεται να λαμβάνει την πρωτιά, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς οι οποίοι επιλέγουν να παρασκευάζουν τη δική τους μπύρα.

«Μια αγορά στην οποία ο “βασιλιάς της μπύρας” εξακολουθεί να επεκτείνεται είναι αυτή της Ρωσίας, όπου οι πωλήσεις αυξάνονται σε διψήφιο αριθμό», αναφέρει ο επικεφαλής πωλήσεων της ρωσικής AB InBev’s στο Bloomberg.

Ο λόγος που η Ρωσία δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η παραγωγή της μπύρας έχει μειωθεί δραματικά στη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς το κράτος αύξησε τους φόρους κατανάλωσης της μπύρας και άλλων αλκοολούχων ποτών.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια έκθεση του Τμήματος Γεωργίας των ΗΠΑ απέδειξε ότι η ρωσική παραγωγή μπύρας μειώθηκε κατά 7,3% το 2015 και πάνω από 35% το 2010.

Εν τω μεταξύ, η AB InBev έχει αυξήσει τις πωλήσεις της στη Ρωσία προσφέροντας τα προϊόντα της σε μια πιο λογική τιμή. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της μπύρας στο εργοστάσιο της Μόσχας, αντισταθμίζοντας παράλληλα το ισχυρό δολάριο με το ρούβλι.