Σε πλήρη λειτουργία το «e-παράβολο»

Σε πλήρη λειτουργία το «e-παράβολο»

Λιγότερες ουρές στην εφορία, αφού με την εφαρμογή της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν τα παράβολά τους.

Τέλος στις ουρές στην εφορία για τους φορολογούμενους που πρέπει να προμηθευτούν και να εξοφλήσουν παράβολα, έρχεται να βάλει η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μέσω της εφαρμογής που ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα παράβολα που έχουν ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής ‘Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Με το νέο καθεστώς ο φορολογούμενος συνδέεται με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή «e-παράβολο». Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή του φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του. Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο e-mail του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Με αυτόν τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.

Διαβάστε ακόμη: Τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν ακόμα 2,6 δισ. ευρώ