Σε πτώση 40% από ιστορικά υψηλά του το Bitcoin – H αβεβαιότητα κατακλύζει τους επενδυτές

Σε πτώση 40% από ιστορικά υψηλά του το Bitcoin – H αβεβαιότητα κατακλύζει τους επενδυτές
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το BTC σημειώνει πτώση 40% από την κορύφωση του Νοεμβρίου, έναντι πτώσης 16% του Nasdaq 100 την ίδια περίοδο…

Κάτω από το φράγμα των 40.000 δολαρίων «έπεσε» τη Δευτέρα 11 Απριλίου το Bitcoin, στον απόηχο των βαριών απωλειών που σημείωσαν οι μετοχές (-40% από τα ιστορικά υψηλά του).

Όπως φαίνεται, οι επενδυτές μειώνουν την έκθεσή τους σε κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε σε νέο υψηλό τριετίας, στο 2,78%, γεγονός που μειώνει την παρούσα αξία των τεχνολογικών μετοχών.

Στον αντίποδα, ο χρυσός, ένα παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο, διαπραγματεύτηκε υψηλότερα, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX) του Chicago Board Options Exchange ανέβηκε πάνω από τις 20 μονάδες, κάτι που δείχνει αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών.

Στις αγορές κρυπτονομισμάτων, τα περισσότερα altcoins παρουσίασαν χαμηλή απόδοση. Το ETH μειώθηκε κατά 8% τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι πτώσης 16% στο token RUNE της THORChain και πτώση 6% στο BTC την ίδια περίοδο. Προς το παρόν, οι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν χαμηλότερη υποστήριξη στα 37.500 δολ. για τον BTC.