Σε σκληρή γραμμή ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank

Σε σκληρή γραμμή ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank

«Δεν μπορεί πάντα να συζητάμε αν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο – Στο γήπεδο της τώρα η μπάλα».

Επιθετικός εξακολουθεί να είναι ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Ο κεντρικός Γερμανός τραπεζίτης απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters και επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν απλά να δώσουν στη χώρα περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές.
Επιπλέον ανέφερε ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση στην Αθήνα να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς για τις φωνές που ακούγονται εκτός Ευρώπης υπέρ του να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές, ο Βάιντμαν είπε: «Δεν μπορεί πάντα να είναι το θέμα απλά να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα».

«Η προοπτική μιας διατηρήσιμης σταθεροποίησης της Ελλάδας είναι καθοριστική» είπε ο Βάιντμαν, απαντώντας γραπτώς σε ερωτήσεις που του έθεσε το Reuters ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) την επόμενη εβδομάδα στη Δρέσδη της Γερμανίας.

«Αυτό απαιτεί βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα, υγιή δημόσια οικονομικά και καλύτερες διοικητικές δομές. Και το ΔΝΤ έχει σωστά προτείνει κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια, η μπάλα είναι ξεκάθαρα στην περιοχή της ελληνικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βάιντμαν είναι υπέρμαχος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του περιορισμού της βοήθειας προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θέτοντας ζήτημα «κουρέματος» των εγγυήσεων που χρησιμοποιούν οι Ελληνικές τράπεζες…

Διαβάστε ακόμη:
Πόσες καταθέσεις αντέχουν να χάσουν ακόμα οι τράπεζες;