Σε «σούπερσταρ» του Twitter εξελίσσεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Σε «σούπερσταρ» του Twitter εξελίσσεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Περισσότερους από δέκα εκατομμύρια followers διαθέτει πλέον ο Ποντίφικας στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Απόλυτα δημοφιλής φαίνεται πως είναι ο Αργεντίνος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Twitter, καθώς οι «οπαδοί» του ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους πιο προβεβλημένους προσωπικούς λογαριασμούς στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπητοί μου “followers”, γνωρίζω πλέον ότι είσαστε δέκα εκατομμύρια. Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και σας ζητώ να προσεύχεστε για εμένα», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Ποντίφικας σε διάφορες γλώσσες στην timeline του.

Σύμφωνα με το Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει από τότε που διαδέχτηκε τον Βενέδικτο ΙΣΤ’ τριπλασιάσει τον αριθμό των «οπαδών» του στο Twitter

Όπως αναφέρει το Reuters, ο αριθμός των «ακολούθων» του πάπα στο Twitter είναι μεγαλύτερος από ότι αυτός της εφημερίδας New York Times. Το Βατικανό επιδιώκει να διευρύνει τις σχέσεις του με τις νέες τεχνολογίες και να κρατήσει σε επαφή τα 1,2 δισεκατομμύρια πιστών.

Διαβάστε ακόμη: O Πάπας βγάζει την Harley Davidson του στο σφυρί