«Sea you soon»… στην παραλία!

«Sea you soon»… στην παραλία!

Οι ελληνικές πετσέτες θαλάσσης «Sea you soon» επεκτείνονται δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού.

Το καλοκαίρι του 2013 δύο αδέρφια, ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση, τα προϊόντα της οποίας θα είναι συνυφασμένα με το καλοκαίρι. Έχοντας μυηθεί από πολύ μικροί στην εμπορία υφασμάτων, λόγω της οικογενειακής ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο κλάδο, όνειρό τους ήταν η δημιουργία συλλογής χειροποίητων πετσετών θαλάσσης με τα καλύτερα φυσικά υλικά που θα συντροφεύουν όσους λατρεύουν τη θάλασσα σε όποιο μέρος του κόσμου έχει θερμό καλοκαίρι.

Αυξημένη ζήτηση σε Premium made in Greece προϊόντα.

H επιλογή της επωνυμίας “Sea You Soon” δεν είναι τυχαία αφού, όπως λέει στο fortunegreece.com ο Κωνσταντίνος, περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φιλοσοφία των ιδρυτών της, συνδυάζοντας δυο από τα πιο ιδιαίτερα συστατικά της ζωής που έχουν όλοι οι θαλασσινοί λαοί: την αγάπη για την ίδια τη θάλασσα και τη νοσταλγία να ξαναδείς από κοντά τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

«Η ιδέα πίσω από τη Sea You Soon ήταν να δημιουργήσουμε ένα brand εφάμιλλο αυτών που συναντάμε στην παγκόσμια αγορά του beachwear. Η Ελλάδα παρά το ότι είναι παραδοσιακά ένας δημοφιλής προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, δεν έχει αναπτύξει επιχειρηματικά σε επίπεδο premium brands, τον αντίστοιχο κλάδο που συναντάμε σε άλλες χώρες. Κύριος στόχος μας είναι η Sea You Soon να είναι ένα brand εξελίξιμο στο χρόνο και αντιπροσωπευτικό του όρου value for money στη διεθνή αγορά» αναφέρει ο Κωνσταντίνος επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον που δείχνουν, τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές, για τα Premium made in Greece προϊόντα είναι μεγάλο και ενθαρρύνει τέτοιου είδους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ο Κωνσταντίνος Σαμαράς τονίζει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας φέρνει εμπόδια, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο για τις νέες επιχειρήσεις. Είναι, ωστόσο, αισιόδοξος καθώς όπως λέει η ιστορία έχει αποδείξει πως κάθε εγχείρημα χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και όραμα.

Χειροποίητες πετσέτες με υψηλής ποιότητας νήματα, tencel και βαμβάκι

Τα υψηλά ποιοτικά standards σε κάθε στάδιο της παραγωγής, το γεγονός ότι το προϊόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον όρο value for money, η προτίμηση της αγοράς σε ελληνικά Brands και η εμπειρία του καταναλωτή όταν χρησιμοποιήσει μια Sea You Soon πετσέτα, είναι σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν στην εταιρεία του συγκριτικό πλεονέκτημα ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί διεθνώς αναγνωρισμένα brands.

Οι πετσέτες θαλάσσης Sea You Soon παράγονται κατά 60% στην Ελλάδα από υψηλής ποιότητας νήματα, tencel και βαμβάκι. Η παράγωγη τους γίνεται εξ ολοκλήρου σε αργαλειό από ντόπιους υφαντουργούς και ειδικούς τεχνίτες που πλέκουν τα κρόσσια με το χέρι σε όλες τις πετσέτες. «Η προσθήκη του νήματος tencel, τις καθιστά 50% πιο απορροφητικές από βαμβάκι, πιο μαλακές από μετάξι και πιο δροσερές από λινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικό καρτελάκι πιστοποίησης ποιότητας από την Αυστριακή Lenzing ΑG, παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή οργανικών ινών, συνοδεύει όλα μας τα προϊόντα».

Επέκταση στην αγορά του Λιβάνου και άνοιγμα Pop Up store

Οι εκτιμήσεις των αδερφών Σαμαρά για τη φετινή χρονιά κάνουν λόγο για μια αύξηση της παραγωγής κατά 50% που μεταφράζεται σε 8.000 πετσέτες θαλάσσης. Στόχος είναι τα μεγέθη να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το 2017 με την επέκταση της Sea You Soon σε καινούργιες αγορές όπως αυτή του Λιβάνου. Επιπρόσθετα, στόχος της εταιρίας είναι να αυξηθεί η παρουσία της Sea You Soon ως branded προϊόν, σε όσο το δυνατόν περισσότερα luxury ή boutique hotels. Πάντως για το 2016 το business plan περιλαμβάνει διάθεση των προϊόντων σε 89 σημεία πώλησης σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και ΗΠΑ, ενώ στα πολύ άμεσα σχέδια είναι τα εγκαίνια του πρώτου Pop Up store στην οδό Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο Ακροπόλεως στα μέσα Μάιου, που γίνεται σε συνεργασία με τη Lovegreece.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να δημιουργήσει μια πετσέτα διαφορετική από τα σχέδια που προτείνει η εταιρεία; Ο Κωνσταντίνος απαντά πως υπάρχει ήδη μια σειρά συνεργατών για τους οποίους προσαρμόζουν τα σχέδια, τους χρωματισμούς ή το πακετάρισμα, επομένως είναι ανοιχτοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.