Secret gig IΙ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Secret gig IΙ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τρεις συναυλίες, έξι συγκροτήματα και μία ελληνική μουσική σκηνή σε ιδανικές συνθήκες ακροάσεως.

Μετά την επιτυχημένη αρχή, το δεύτερο secret gig θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2013, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με δύο σχήματα που συνδέουν τις απαρχές της ελληνικής ανεξάρτητης ροκ σκηνής με την περίοδο της πιο ζωηρής και ακμαίας φάσης της.

Οι Last Drive, όταν εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή σκηνή το 1983, τάραξαν για τα καλά τα νερά του ανεξάρτητου ελληνικού ροκ και ανέβασαν τον πήχη του αρκετά ψηλά. Τριάντα χρόνια μετά, εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στα κορυφαία ονόματα αυτού του χώρου, χάρη στον ασυμβίβαστο χαρακτήρα της μουσικής τους, που αντλεί με μοναδικό τρόπο επιρροές από τις καλύτερες στιγμές του αμερικανικού garage punk. Έχοντας μια εξαιρετική δισκογραφία, ένα μεγάλο αριθμό εγχώριων και διεθνών εμφανίσεων και κάμποσες συνεργασίες, παραμένουν το αγαπημένο γκρουπ της ελληνικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμη: Μέγαρο Μουσικής: Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

Για τους Illegal Operation, η έμπνευση πηγάζει από ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της αμερικανικής μουσικής: τα μπλουζ. Στα κομμάτια τους, όμως (και στις διασκευές τους επίσης), δεν αρκούνται σε μια νοσταλγική αναπαραγωγή αυτής της μουσικής. Αντιθέτως, έχουν καταφέρει να εντάξουν με μαεστρία αφομοιωμένες επιρροές από το ροκ και τον πειραματισμό, δημιουργώντας έναν καθαρά δικό τους ήχο.

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 15 € | Mειωμ. 10 € | Άνεργοι: 5 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr, press@sgt.gr

Επόμενο Secret Gig:
12 Ιουνίου 2014: Tango with lions | Baby guru