Secret Gigs στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Secret Gigs στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ένα συγκρότημα-κεφάλαιο για την Ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή κι ένα από τα πιο δυναμικά νέα σχήματα μοιράζονται τα μυστικά του εναλλακτικού ήχου.

Τα Secret Gigs είναι μια νέα πρωτοβουλία της Στέγης στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν ευρύτερες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Σε τρεις συναυλίες, προσφέρει στο μεν κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής, στα ίδια δε τα σχήματα να εμφανιστούν σε ένα χώρο με άρτια ακουστική.

Στο πρώτο Secret Gig, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης θα εμφανιστούν ένα από τα πιο καταξιωμένα (Κεφάλαιο 24) και ένα από τα πιο ελπιδοφόρα (Mechanimal) σχήματα της σκηνής αυτής.

Διαβάστε ακόμη: «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, ο Εφευρέτης, η Ιδιοφυία»

Το συγκρότημα Κεφάλαιο 24 σχηματίστηκε στα Ιωάννινα από φοιτητές της ιατρικής, το 1982. Σταθερός πυρήνας του γκρουπ είναι ο πολυοργανίστας, συνθέτης αλλά και γιατρός Αντώνης Λιβιεράτος και οι αδελφοί Μπουλουχτσή (Περικλής, Βαγγέλης), που ύστερα από τρεις δεκαετίες δισκογραφικής και συναυλιακής παρουσίας παραμένουν μαζί. Αφήνουν ανοιχτό το ερώτημα για το «εάν κατατάσσονται στην πρωτοπορία ή σε μια λαϊκή (ποπ) μουσική». Δέχονται ως υλικό τους καθετί, «από την ηχοποιητική μυσταγωγία μέχρι τον καθαρό θόρυβο» δοκιμάζοντας επίσης μονοπάτια ambient και experimental, ηλεκτρονικά και ηλεκτροακουστικά.

Διαβάστε ακόμη: «Τέλος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οι Mechanimal είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, μουσικό και παραγωγό με μακρόχρονη διαδρομή στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους θεωρήθηκε από τα πιο ενδιαφέροντα της περασμένης χρονιάς. Ο ήχος τους συνδυάζει θεατρικά φωνητικά, μονοφωνικούς συνθετητές, μετρονομικό θόρυβο και παραμορφωμένες κιθάρες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24
Αντώνης Λιβιεράτος: πλήκτρα, ηλεκτρονικά, φωνή
Βαγγέλης Μπουλουχτσής: μπάσο, ηλεκτρονικά, φωνή
Περικλής Μπουλουχτσής: κιθάρες, μελόντικα, φλογέρες
Σόλης Μπαρκί: κρουστά
Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα

MECHANIMAL
Γιάννης Παπαϊωάννου: συνθεσάιζερ, πλήκτρα
Freddie F.: φωνητικά
Κώστας Ματιάτος: κιθάρες
Αγγελική Βρεττού: visuals
May Roosevelt: theremin

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 15€ | Μειωμένο: 10€ |Άνεργοι: 5€

Επόμενα Secret Gigs:
8 Φεβρουαρίου 2014: Last drive | Illegal operation
12 Ιουνίου 2014: Baby guru | Tango with lions