Σέλινγκ: Δεν μπορεί να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους

Σέλινγκ: Δεν μπορεί να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους

Ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η χώρα μας θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα βοήθειας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Die Presse» παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και στο πλαίσιο αυτής αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα.

«Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ελλάδα, η χώρα θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας με νέους όρους», δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ και προσέθεσε: «Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας χρειάζεται να αρχίσει. Το παλιό είναι νεκρό και δεν μπορεί να επεκταθεί. Και ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας παίρνει χρόνο. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους».

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Η Ευρώπη θα υποφέρει λίγο μόνο οικονομικά αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, ενώ οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι σημαντικά χειρότερες. (…) Η Ελλάδα θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια στην περίπτωση ενός Grexit, αλλά είναι υπερβολικοί οι φόβοι ότι η φτώχεια θα σαρώσει την Ελλάδα. Εδώ γίνεται ένας πόλεμος προπαγάνδας. Είναι υπερβολικό να πιστέψουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα χρειαστεί να ζήσουν στον δρόμο ή δεν θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη».