ΣΕΒ: Δεκαετία για τη δικαστική επίλυση υποθέσεων ΦΠΑ

ΣΕΒ: Δεκαετία για τη δικαστική επίλυση υποθέσεων ΦΠΑ

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύεται για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν επιχειρήσεις.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα συνδράμει στη διαμόρφωση του πλαισίου εκείνου, ώστε να μπορέσουν με ταχείες διαδικασίες να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να ενδυναμωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τις καθυστερήσεις σε τομείς της δικαιοσύνης που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, ιδίως καθυστερήσεις στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων.

Το έγγραφο του κ. Σκρέκα διαβιβάστηκε μετά από αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη. Η βουλευτής είχε καταθέσει μελέτη του ΣΕΒ στην οποία αναφέρεται ενδεικτικά ότι στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 400.000 υποθέσεις και ο μέσος χρόνος εκδίκασής τους έχει φθάσει τις 1.500 ημέρες.

Το ρεκόρ κατέχουν, σύμφωνα με τη μελέτη, οι υποθέσεις ΦΠΑ με 9,3 χρόνια κατά μέσο όρο για να επιλυθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ