Οι σέξι… νύχτες του Μουντιάλ

Οι σέξι… νύχτες του Μουντιάλ

Τα ερωτικά ξενοδοχεία της Βραζιλίας ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους για τους  low budget τουρίστες.

Οι καθρέφτες «ξηλώθηκαν» από τα ταβάνια. Τα στρογγυλά δονούμενα κρεβάτια αντικαταστάθηκαν με κλασσικά παραλληλόγραμμα. Και οι συλλογές προφυλακτικών εξαφανίστηκαν από την κοινή θέα.   

Κάπως έτσι απλά, στα περισσότερα από τα 180 ερωτικά ξενοδοχεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και στις άλλες βραζιλιάνικες πόλεις όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ, το μόνον που έχει μείνει να θυμίζει τις περασμένες… δόξες, είναι τα ονόματά τους, π.χ. Opium, Swing και Fetish.

«Και στα 87 δωμάτιά μας δεν υπάρχει πια διαθεσιμότητα», λέει γεμάτος χαρά ο Αντόνιο Σερκουέιρα, ιδιοκτήτης της «ροζ» Villa Reggia και αντιπρόεδρος της βραζιλιάνικης Ένωσης Ερωτικών Ξενοδοχείων. «Έχουμε συνεχείς κρατήσεις μέχρι και στα δωμάτιά μας που παραμένεουν θεματικά: το σαδομαζοχιστικό, το Χόλυγουντ, οι Βερσαλίες, το ιαπωνικό!».

«Αυτά τελικά δεν τα ανακαινίσαμε, γιατί έχουν μεγάλη ζήτηση», εξηγεί. Στο «Sadomasochistic», για παράδειγμα, οι τοίχοι έχουν παραμείνει μαύροι, το στρογγυλό κρεβάτι με τη δερμάτινη επένδυση δεν έχει αλλαχθεί, δεν αφαιρέθηκαν ούτε καν οι αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι. Από τις κρατήσεις φαίνεται πάντως ότι η διακόσμηση αυτή κάθε άλλο παρά ενοχλεί.

Όπως και να έχει, τα αναμορφωμένα ερωτικά ξενοδοχεία θα ενισχύσουν την τουριστική υποδομή της Βραζιλίας με επιπλέον 1.000 κλίνες στη διάρκεια του Μουντιάλ, προσφέροντας στους οπαδούς του ποδοσφαίρου μία πιο συμφέρουσα οικονομικά διαμονή.

Με μέσο άλλωστε κόστος διανυκτέρευσης τα 100-375 δολάρια (ανάλογα με τις παρεχόμενες ανέσεις), τα ανακαινισμένα πάλαι ποτέ δωμάτια «ΧΧΧ» είναι αρκετά φθηνότερα από τα κλασσικά ξενοδοχεία και σίγουρα απείρως φθήνοτερα από τα πολυτελή.

Πέραν πάντως από την προσφορά μίας συμφέρουσας εναλλακτικής, η επιχειρηματική αυτή «στροφή» αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Και για τους ιδιοκτήτες των ερωτικών ξενοδοχείων -που τα τελευταία χρόνια έβλεπαν την πελατεία τους να μειώνεται- αλλά και για τις ίδιες τις βραζιλιάνικες αρχές.

Πρόκειται εξάλλου για μία κανονική συμφωνία με «δούναι και λαβείν». Από τη μία, κλείνει έτσι κατά τι η «τρύπα» των βραζιλιάνικων ελλείψεων σε ξενοδοχειακές κλίνες, με την προσθήκη αυτών των «ΧΧΧ». Κι από την άλλη χαρίζει στους ιδιοκτήτες των ερωτικών ξενοδοχείων, ως αντάλλαγμα, κλιμακωτές μειώσεις στον φόρο ακινήτων, που μέχρι το 2019 αναμένεται να φθάσουν το 40%!

Διαβάστε ακόμη:

Τα δέκα «αγαπημένα» ποδοσφαιρικά αστέρια των χορηγών

Το σκάνδαλο της FIFA τινάζει στον «αέρα» το Μουντιάλ του Κατάρ

Goldman Sachs: Πόσο πιθανό είναι να πάρει η Ελλάδα το Μουντιάλ;

Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων

Aπό 3.000 έως 30.000 δολάρια το όνειρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Μπορεί το Μουντιάλ να «αφυπνίσει» την Βραζιλία;

Ο Γιουσέιν Μπολτ παίζει μπάλα με την Visa