Σφακιανάκης: Θα με είχαν αποστρατεύσει αν δεν με στήριζαν κόσμος και Τσίπρας

Πώς σχολιάζει στον Ελεύθερο Τύπου όλο το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μετάθεσή του.

«Αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου, θα με είχαν αποστρατεύσει» δηλώνει ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας του κυβερνητικού αλαλούμ με τη μετακίνησή του από την «κεφαλή» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αναφέρει: «Είμαι «στρατιώτης», όχι όμως φαντάρος. Είμαι υποστράτηγος και, όπως έκαναν με άλλους συναδέλφους, θα έπρεπε να με έχουν καλέσει και να μου πουν για τη μετακίνησή μου. Αν το έκαναν, θα δεχόμουν άμεσα τη μετάθεσή μου στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Τώρα γιατί με κάλεσαν; Μου είπαν: «Θα γίνεις βοηθός επιτελάρχη και δέχθηκα αγόγγυστα»».

Υπενθυμίζεται ότι -στον πρόσφατα βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του- κ. Σφακιανάκη ανακοινώθηκε αρχικά ότι μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης. Εν μέσω αντιδράσεων και τουλάχιστον 940.000 μηνυμάτων συμπαράστασης σε ένα 24ωρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και επικριτικών προς το πρόσωπό του δηλώσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έγινε γνωστό ότι παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τελικά, ωστόσο, έπειτα από νέες παλινωδίες, αναλαμβάνει βοηθός της επιτελάρχη, αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, και επόπτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.