«Σφηνάκια γνώσης» κερασμένα από γυναίκες επιχειρηματίες

«Σφηνάκια γνώσης» κερασμένα από γυναίκες επιχειρηματίες

Εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στις 19 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Με μία εορταστική εκδήλωση θα τιμήσει η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Gazarte, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Έντεκα προσωπικότητες θα μοιραστούν πρακτικές συμβουλές, τεχνογνωσία και εμπειρίες, χρήσιμες για γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Την εκδήλωση συντονίζει η Όλγα Σταυροπούλου η οποία επελέγη από τους φορείς υλοποίησης του θεσμού στη χώρα μας ως Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι μία πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει 250 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (19 Νοεμβρίου) καθιερώνεται ως η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, ημέρα εορτασμού για τις γυναίκες που καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ξεκινάνε startups και κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή σε 144 χώρες.

Με στόχο την πληροφόρηση και τη δικτύωση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία ενός κινήματος υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, οι διοργανωτές/εθελοντές «ΜΙΛΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. και Κοινωνική Επιχείρηση knowl» υπόσχονται ένα συναρπαστικό απόγευμα με δώρα, εκπλήξεις, happenings και δυνατή μουσική.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε – Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο ΤΟ.Γ.Μ.Ε (ΕΕΔΕ) και το Δίκτυο Μεντόρων Γυναικών Επιχειρηματιών Business Mentors.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα