Σφοδρές αντιδράσεις στη Γερμανία για την απέλαση της 10χρονης Παλαιστίνιας

Σφοδρές αντιδράσεις στη Γερμανία για την απέλαση της 10χρονης Παλαιστίνιας

Το κορίτσι που έβαλε τα κλάματα μπροστά στην καγκελάριο Μέρκελ δεν πρέπει να απελαθεί, δηλώνουν η υπουργός Ενσωμάτωσης και ο δήμαρχος του Ροστόκ. 

Η μικρή Παλαιστίνια που ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απάντηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης για το μεταναστευτικό πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία, δήλωσαν σήμερα η υπουργός Ενσωμάτωσης και ο δήμαρχος του Ροστόκ.

“Δεν γνωρίζω την προσωπική κατάσταση αυτής της νεαρής κοπέλας όμως μιλά άπταιστα γερμανικά και προφανώς ζει στη χώρα εδώ και πολύ καιρό”, είπε η υπουργός Αϊντάν Εζογκούζ μιλώντας στο περιοδικό Spiegel. “Ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις αλλάξαμε τον νόμο, ώστε οι νέοι που έχουν ενσωματωθεί να έχουν προοπτική” στη Γερμανία, πρόσθεσε, αναφερόμενη στο νέο μεταναστευτικό νόμο που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Αύγουστο.

Ο δήμαρχος του Ροστόκ, της πόλης όπου κατοικεί η 10χρονη με την οικογένειά της, είπε από την πλευρά του ότι δεν έχει καμία πρόθεση να την απελάσει, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Το κλάμα της μικρής Ρέεμ όταν άκουσε την απάντηση που της έδωσε η Μέρκελ προκάλεσε σωρεία δηκτικών σχολίων από τους χρήστες του διαδικτύου, κυρίως επειδή η καγκελάριος δεν υποσχέθηκε τίποτα στο παιδί και προσπάθησε, αδέξια, να την παρηγορήσει. Στη δημόσια συζήτηση που οργανώθηκε στο Ροστόκ η Ρέεμ εξήγησε, σε άψογα γερμανικά, ότι η οικογένειά της ζει δύσκολες στιγμές επειδή μπορεί να υποχρεωθεί να επιστρέψει στον Λίβανο. “Καμιά φορά η πολιτική είναι σκληρή. Εσύ είσαι εδώ, απέναντί μου και είναι πολύ συμπαθητική αλλά ξέρεις επίσης ότι στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς στο Λίβανο ζουν χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι” της απάντησε η Μέρκελ.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης επέκριναν την Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι η σκηνή αυτή αποδεικνύει την “αναισθησία” της, όμως άλλοι την επαίνεσαν γιατί επέλεξε να μην πει ψέματα στο ακροατήριό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ