Σφοδρή αντιπαράθεση Παππά – Βενιζέλου για τις άδειες

Σφοδρή αντιπαράθεση Παππά – Βενιζέλου για τις άδειες

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Επικρατείας ο Νίκος Παππάς μετά από αίτημα της ΝΔ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Με Νίκο Παππά, να καταλογίζει στην ΝΔ ότι έχει ταυτιστεί με τους καναλάρχες που κατέλαβαν παράνομα τις τηλεοπτικές συχνότητες της χώρας και «καθυβρίζουν» επειδή δεν έλαβαν άδειες άρχισε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η ακρόαση του υπουργού Επικρατείας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

«Βήχει ένας καναλάρχης και παθαίνει πνευμονία η ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο ιδιοκτήτης του Alpha Δ. Κοντομηνάς. «Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς καναλάρχες να λένε κάτι και τα κόμματα να ακολουθούν ασθμαίνοντας» είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε το γεγονός ότι ο κ. Κοντομηνάς άρχισε να του επιτίθεται από την στιγμή που δεν κατόρθωσε να διασφαλίσει άδεια στο διαγωνισμό. Ο κ. Παππάς υπενθύμισε, μάλιστα, το «τραγελαφικό περιστατικό» με τις περούκες στη Νέα Υόρκη όπου δυο ανταποκριτές του Alpha και του Star παρακολουθούσαν τον υπουργό και πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του.

Ο κ. Παππάς άσκησε σκληρή κριτική όμως και στο σύνολο των καναλαρχών λέγοντας ότι επί 27 χρόνια λειτούργησαν ως «αεροπειρατές». «Στην Ελλάδα είχε συντελεστεί μια αεροπειρατεία, είχε αποκλαπεί ο αέρας από μια ομάδα επιχειρηματιών» κατήγγειλε και δήλωσε υπερήφανος για τον πρώτο διαγωνισμό που διενεργήθηκε για την αδειοδότηση των σταθμών. «Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι νίκη για τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση Βορίδη – Βενιζέλου σε Παππά
Ο υπουργός Επικρατείας δέχθηκε σκληρή προσωπική επίθεση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας όταν εκείνος τον κάλεσε να μη διακόπτει την ομιλία του. «Δεν μιλάω σε εσάς, όχι αυτό το υφάκι σε μένα !» είπε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Βενιζέλος στον υπουργό Επικρατείας. «Δεν έχω ύφος» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και στο σημείο αυτό παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία σχολίασε ότι ο κ. Βενιζέλος έχασε την ψυχραιμία του. Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο υπουργός ότι επιχείρησε να χορηγήσει “κρυφή πέμπτη άδεια” σε επιχειρηματία. “Κάνετε υποθέσεις για σκοτεινές σχέσεις, τι να απαντήσω;” του απάντησε ο κ. Παππάς και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να απαντήσει γιατί εκείνος ως υπουργός δεν κατόρθωσε να προχωρήσει σε άδειες. Ανταπαντώντας, ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι δεν πρόλαβε γιατί μετακινήθηκε από το υπουργείου Τύπου.

Οξύτερη επίθεση εξαπέλυσε όμως στον κ. Παππά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος του καταλόγισε ότι είναι «εκπρόσωπος συμφερόντων». «Πήγατε να δώσετε άδεια στον κ. Καλογρίτσα» του καταλόγισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «παρά τις άοκνες προσωπικές σας προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να πάρει άδεια χωρίς χρήματα ο κ. Καλογρίτσας». Απαντώντας ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «θλιβερό» να γίνετε η ΝΔ «ουρά συμφερόντων» υπονομεύοντας το διαγωνισμό. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η ΝΔ επί δεκαετίες δεν εισέπραττε φόρους προσβλέποντας σε εφήμερη τηλεοπτική βοήθεια. «Ελάτε να βάλουμε σφουγγάρι στο παρελθόν σας, όπως έλεγε και ο κ. Σαμαράς και να προχωρήσουμε» είπε ο κ. Παππάς στον κ. Βορίδη. «Για εσάς δεν θα υπάρξει σφουγγάρι» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης ήρθε όμως και σε έντονη αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όταν εκείνη του καταλόγισε ότι δεν διατυπώνει ερωτήσεις αλλά επιθυμεί να μετατρέψει τη συζήτηση σε αρένα. «Είστε καλά κυρία πρόεδρε;» ρώτησε αιχμηρά ο κ. Βορίδης για να απαντήσει χιουμοριστικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου: «ρωτάτε συνέχεια αν είμαι καλά; Ελπίζω να το ρωτάτε και σε άλλους γιατί θα το πάρω προσωπικά…»

Η έντονη αντιπαράθεση Βενιζέλου – Παππά είχε πάντως και τις χιουμοριστικές στιγμές της. Το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό συνέβη όταν ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για το 1989 όταν ο τότε Συνασπισμός συμφώνησε με την απόφαση να δοθούν προσωρινές άδειες τηλεοπτικής λειτουργίας σε εκδότες.

«Το 1989 ήμουν 13 χρονών. Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως» ανέφερε χιουμοριστικά ο κ. Παππάς. «Η Δρακογενιά έχει συνέχεια» επέμεινε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος. Ο υπουργός Επικρατείας ανέλαβε, πάντως, την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος αλλά διαχώρισε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Έχουμε κάνει λάθη αλλά όχι συστηματικά» είπε ο κ. Παππάς.

Πηγή: news247.gr