Shangri-La London: Ένας γαλαξίας πολυτέλειας εντός του εμβληματικού ουρανοξύστη Shard

Shangri-La London: Ένας γαλαξίας πολυτέλειας εντός του εμβληματικού ουρανοξύστη Shard
Tower Bridge and The Shard at sunset with a low tide on the River Thames, London, England, United Kingdom, Europe (Photo by Ed Hasler / Robert Harding RF / robertharding via AFP) Photo: AFP
Το Shangri-La London αποτελεί μέλος του ομίλου Shangri-La Hotels and Resorts και διαθέτει περισσότερα από 100 luxury ξενοδοχεία και resorts.

Της Rachel King

Προνομιακά τοποθετημένο στο The Shard, τον φημισμένο ουρανοξύστη στη νότια πλευρά του ποταμού Τάμεση (και το ψηλότερο κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ύψος 309,6 μ.), το Shangri-La London βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ταξιδιωτικών τάσεων που σχετίστηκαν με την πανδημία (από τα staycations έως τους ψηφιακούς νομάδες). Επιπλέον, αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για ταξιδιώτες όσο και για business travelers, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, αλλά και σε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, η Tate Modern και η Borough Market.

Το Shangri-La London αποτελεί μέλος του ομίλου Shangri-La Hotels and Resorts που ξεκίνησε το 1971 στη Σιγκαπούρη και ο οποίος πλέον διαθέτει περισσότερα από 100 luxury ξενοδοχεία και resorts, με πάνω από 40.000 συνολικά δωμάτια, στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014, όντας το πρώτο ξενοδοχείο της Shangri-La στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταλαμβάνοντας από τον 34ο έως τον 52ο όροφο του εμβληματικού ουρανοξύστη με την υπογραφή του Ιταλού starchitect Renzo Piano.

Shangri-La Hotel, At The Shard, London, TING Restaurant, Table With View. COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

 

Αν και κάθε μεμονωμένο Shangri-La έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τοπικές αισθητικές πινελιές και έθιμα, ο ξενοδοχειακός όμιλος προσπαθεί να διατηρεί ένα signature look and feel σε όλα τα locations του, έτσι ώστε οι συχνοί επισκέπτες να απολαμβάνουν μια αίσθηση οικειότητας σε κάθε διαμονή τους. Αυτό περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό άρωμα λωτού και γιασεμιού και τη μουσική σε όλα τα λόμπι παγκοσμίως, καθώς επίσης στο διαφημιστικό σποτ που προβάλλεται στην τηλεόραση του δωματίου των επισκεπτών κατά την άφιξη (το οποίο επίσης είναι κοινό).

COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

Η Lottie Fisher, υποδιευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας στο Shangri-La London, εξηγεί ότι όλο αυτό αφορά το τι μπορεί να εκφράσει ο ξενοδοχειακός όμιλος σε κάθε location, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το brand identity του ομίλου αλλά και την τοπική κουλτούρα στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το εκάστοτε ξενοδοχείο ή resort. Στόχος είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι διακριτικό, χωρίς ποτέ να γίνεται υπερβολικό ή να «φλερτάρει» με το κιτς.

COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

Λόγω της θέσης του στο The City, το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, το Shangri-La London αποτελεί ιδανική επιλογή για τους business travelers. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί επίσης πολλές εταιρικές εκδηλώσεις στο Sky Terrace του στον 34ο όροφο που προσφέρει υπέροχη θέα στον Τάμεση. Οι εργαζόμενοι στα τριγύρω γραφεία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών του Bar 31, του all-day καφέ και μπαρ του ξενοδοχείου στο ισόγειο, ακριβώς έξω από το σταθμό London Bridge. Το casual αυτό spot σερβίρει γλυκά, πίτσα, κοκτέιλ και πολλά άλλα, ενώ στις γιορτές των Χριστουγέννων το μπαρ θα τοποθετήσει καθίσματα σε στυλ σαλέ στην εξωτερική βεράντα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ζεστή σοκολάτα ή ζεστό κρασί.

COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

Το Shangri-La London αποτελεί οργανικό κομμάτι του The Shard από τη φάση κατασκευής του κτιρίου, με τους υπεύθυνους του ξενοδοχειακού ομίλου να έχουν επικοινωνήσει ήδη από την αρχή με τους κατασκευαστές. Αυτό τους επέτρεψε να δημιουργήσουν περισσότερες από 200 σουίτες (η καθεμία με πανοραμική θέα – δεν υπάρχουν εσωτερικά δωμάτια με «θέα στην αυλή»), μια infinity pool, ένα γυμναστήριο και τρεις χώρους εστίασης (μαζί με τις τεράστιες κουζίνες τους).

COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

Εκτός από το Bar 31, το ξενοδοχείο διαθέτει δύο ακόμη εστιατόρια που βρίσκονται στα ανώτερα επίπεδα του ξενοδοχείου. Το TĪNG, στον 35ο όροφο, σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, αλλά ο καλύτερος λόγος για να το επισκεφθείτε είναι για το απογευματινό τσάι. Το εστιατόριο διαθέτει ένα εκτεταμένο μενού με εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού τόσο από την Αγγλία όσο και από όλη την Ασία, συμπεριλαμβανομένων blends που διατίθενται αποκλειστικά στα Shangri-La. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουν να δοκιμάσουν τα σάντουιτς και τα γλυκά – με διαθέσιμες εναλλακτικές για χορτοφάγους και vegan. Οι σερβιτόροι ενισχύουν τον δείκτη της απόλαυσης προσφέροντας μια ειδική table-side εμπειρία που περιλαμβάνει ένα αντίγραφο του The Shard από λευκή σοκολάτα, πάνω σε μια πιατέλα γεμάτη με ξηρό πάγο. Όταν ο σερβιτόρος ρίχνει ζεστό νερό πάνω στον πάγο, δημιουργείται ένα μαγικό εφέ καθώς τα σύννεφα απλώνονται σε όλο το τραπέζι.

COURTESY OF SHANGRI-LA HOTELS AND RESORTS

Το Shangri-La διαθέτει επίσης ένα signature εστιατόριο, το Shang Palace, που ειδικεύεται στην καντονέζικη κουζίνα και βρίσκεται στα περισσότερα ξενοδοχεία Shangri-La. Ο χώρος στο Παρίσι, συγκεκριμένα, είναι το μοναδικό κινέζικο εστιατόριο στη Γαλλία που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Ανοιχτό από το 2011, το Shang Palace στο Shangri-La Paris ήταν το πρώτο location της αλυσίδας στην Ευρώπη και διατηρεί σταθερά το αστέρι Michelin που έχει κερδίσει από το 2012. Και μπορεί το Λονδίνο να μην διαθέτει Shang Palace, διαθέτει όμως το GŎNG, ένα ιαπωνικό εστιατόριο στον 52ο όροφο, με ένα πολύ πρωτότυπο και εκλεκτικό μενού κοκτέιλ και ένα μενού για δείπνο που περιλαμβάνει ποικιλία sushi, gyoza και tempura.

Πηγή: fortune.com