Sheraton: Στρέφεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

Sheraton: Στρέφεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

Η διεθνής αλυσίδα εξετάζει να αναλάβει το management ενός ξενοδοχείου στην Αθήνα και ενός στη Θεσσαλονίκη.

Την επικείμενη είσοδο της Sheraton στην ξενοδοχειακή αγορά της Aθήνας και της Θεσσαλονίκης προαναγγέλλει ο περιφερειακός διευθυντής για την Ελλάδα του ομίλου της Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc και γενικός διευθυντής της Μεγάλης Βρετανίας, Τιμ Ανανιάδης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σημειώνεται ότι η διεθνής αλυσίδα, ιδιοκτησίας της Starwood, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και έχει, ήδη, ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις, προκειμένου να καταλήξει, το αργότερο έως το 2015, στην ανάληψη του management ενός ξενοδοχείου στην Αθήνα και ενός στη Θεσσαλονίκη, στη κατηγορία των 4 αστέρων, με περισσότερα από 250 δωμάτια το καθένα.

Όπως αναφέρει ο Τ. Ανανιάδης, η νέα μονάδα στην Αθήνα δεν θα είναι ανταγωνιστική προς τα υφιστάμενα ξενοδοχεία της Starwood στην πρωτεύουσα, καθώς θα απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμη: Η «ολική επαναφορά» του Athens Plaza

Η Starwood διαχειρίζεται ήδη έντεκα ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας. Οκτώ ξενοδοχεία λειτουργούν υπό την αλυσίδα της Luxury Collection (τρία στην Αθήνα, δύο στη Σαντορίνη, ένα στη Μύκονο και ένα στην Πελοπόννησο), δύο υπό την αλυσίδα της Westin (Αθήνα και Πελοπόννησο) και ένα υπό τη Sheraton (Ρόδος).

Ο Τ. Ανανιάδης επισημαίνει ότι κάθε φορά που κάνει έναρξη λειτουργίας μια νέα μονάδα από μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο προκαλείται διεθνής δημοσιότητα για τον προορισμό, η οποία κρατάει από έξι έως οκτώ μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περσινή λειτουργία του King George, υπό τη Luxury Collection, που ακόμη και σήμερα προκαλεί θετικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό για την Αθήνα.

Για φέτος ο κ. Ανανιάδης τονίζει ότι καταγράφεται μέση αύξηση κατά 10% στις κρατήσεις των μονάδων του ομίλου και ότι η αύξηση στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι διπλάσια, λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Παράλληλα, βελτιωμένα εκτιμά ότι θα είναι και τα οικονομικά αποτελέσματα των μονάδων, καθώς έχουν γίνει αυξήσεις από 3%-7% στις τιμές τους, ενώ δεν έχουν δοθεί χαμηλές προσφορές. Υψηλές ποσοστιαίες αυξήσεις στις κρατήσεις για φέτος στην Αθήνα καταγράφονται από τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Τουρκίας, ενώ σταθερά πρώτες αγορές σε όγκο τουριστών παραμένουν οι ΗΠΑ και η Αγγλία.

Ο Τ. Ανανιάδης επισημαίνει ότι ο αριθμός των αιτήσεων από το εξωτερικό για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή των πολυεθνικών εταιρειών που απέφευγαν τον προορισμό μας τα προηγούμενα χρόνια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grace Kalamata