Σι Τζινπίνγκ: Οι σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ είναι αποφασιστικής σημασίας «για το μέλλον της ανθρωπότητας»

Σι Τζινπίνγκ: Οι σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ είναι αποφασιστικής σημασίας «για το μέλλον της ανθρωπότητας»
epa03976116 Chinese President Xi Jinping (R) shakes hands with US Vice President Joe Biden (L) inside the Great Hall of the People in Beijing, China, 04 December 2013. US Vice President Joe Biden arrived for talks with Chinese leaders amid regional tension over China's newly declared air defence identification zone over the East China Sea. EPA/LINTAO ZHANG / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για τη σημασία των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας μίλησε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εκτίμησε σήμερα ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου είναι αποφασιστικής σημασίας «για το μέλλον της ανθρωπότητας» κατά τη συνάντησή του στην κινεζική πρωτεύουσα με αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών υπό τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στο σώμα Τσακ Σούμερ, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι οι πιο σημαντικές παγκοσμίως. Ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα και οι ΗΠΑ συνεννοούνται μπροστά σε έναν κόσμο σε κατάσταση αναταραχής θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και την τύχη της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο Σι απευθυνόμενος στον Σούμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα και ΗΠΑ, που αντιπαρατίθενται σε σειρά θεμάτων, έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες διάλογο, με σειρά επισκέψεων Αμερικανών αξιωματούχων στο Πεκίνο οι οποίες έχουν στόχο να αμβλύνουν τη διμερή ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: