Siemens: Ο παγκόσμιος εμπορικός «πόλεμος» επηρεάζει τη στρατηγική των επιχειρήσεων

Siemens: Ο παγκόσμιος εμπορικός «πόλεμος» επηρεάζει τη στρατηγική των επιχειρήσεων
epa06229724 Siemens CEO Joe Kaeser and Alstom CEO Henri Poupart-Lafarge (unseen) hold a press conference about the merger of the two companies in Paris, France, 27 September 2017. Siemens and Alstom agreed to merge their rail business. EPA/ETIENNE LAURENT

O επικεφαλής της βιομηχανίας τόνισε πως η κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις ΕΕ-Κίνα έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις.

Στον ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κόσμο έχει δημιουργηθεί αναταραχή από την πιθανότητα οι εξαγωγές και οι εισαγωγές να ακριβύνουν από τους πρόσθετους δασμούς που επιβάλουν χώρες, οι οποίες θέλουν να στηρίξουν τις οικονομίες τους.

Με αυτόν τον τρόπο ο επικεφαλής μίας εκ των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Ευρώπη, της Siemens, επεσήμανε πως η κλιμάκωση του εμπορικού «πολέμου» ΗΠΑ-ΕΕ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη στρατηγική των εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζο Κέζερ δήλωσε στο CNBC ότι το κλίμα στη δική του αίθουσα συνεδριάσεων επηρεάζεται από τα όσα διαμηνύονται μεταξύ της Ουάσινγκτον, του Πεκίνου και των Βρυξελλών.

«Κεφαλαιουχικά αγαθά σημαίνει επενδύσεις και οι επενδύσεις σημαίνουν πάντα εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Κέζερ. «Δεν θα απέκλεια η συζήτηση για το τι είναι θεμιτό και τι αθέμιτο να επηρεάσει το κλίμα μεσοπρόθεσμα, με τέτοιο τρόπο που ο κόσμος να καθυστερήσει τις επενδύσεις έως ότου ηρεμήσουν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος και ότι «λογικοί άνθρωποι και οικονομολόγοι» θα πρέπει να επικρατήσουν στη διαμάχη για το εμπόριο και τους δασμούς.

Πηγή: CNBC