Σίγουρος ο Ζόραν Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή

Σίγουρος ο Ζόραν Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή
epa07166908 Macedonian Prime Minister Zoran Zaev speaks at a press conference during his official meeting with Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov (not seen) in Sofia, Bulgaria, 15 November 2018. Macedonian Prime Minister Zaev arrived for an official visit to Sofia. EPA/VASSIL DONEV

Μήνυμα στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ μετά τη χθεσινή έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στα Σκόπια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την φίλη μας, την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η δήλωση αυτή, έγινε μετά την επικύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ των απαιτούμενων συνταγματικών τροποποιήσεων, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη νότια γείτονα.

«Αυτές τις ημέρες μαζί με τη φίλη χώρα Ελλάδα θα αποτινάξουμε την απομόνωση και τις διαφωνίες και θα επιβεβαιώσουμε από κοινού την ιστορική συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι και οι βουλευτές της ελληνικής Βουλής θα αναγνωρίσουν το σημαντικό τους ρόλο σε αυτή την ιστορική στιγμή», ανέφερε ο Ζάεφ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ζάεφ.