Σήμα κινδύνου από Σουλτς: «Επικίνδυνη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας»

Σήμα κινδύνου από Σουλτς: «Επικίνδυνη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας»

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα 2 – 3 δισ. ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Δηλώσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους πρωθυπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σουλτς στάθηκε στην επικινδυνότητα του ελληνικού χρέους αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα θα χρειαστεί 2 με 3 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η Ελλάδα έχει να κάνει πληρωμές μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ και οι τράπεζες χρειάζονται ρευστό».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , η Ελλάδα πρέπει να κάνει κι άλλες πληρωμές στο τέλος του μήνα, οι τράπεζές της χρειάζονται χρήματα και η δυνατότητα της Τράπεζας της Ελλάδος να παρέχει περισσότερα κεφάλαια σχεδόν εξαντλείται.

Ως εκ τούτου θα είναι καλό η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί και τότε περισσότερα χρήματα θα εισρεύσουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτς , υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί πρέπει να βελτιωθεί.