Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Αθήνα το 2014

Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Αθήνα το 2014

Επιπλέον 700.000 τουρίστες σε σχέση με πέρυσι θα φιλοξενήσει η πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο Γ. Καμίνης από το βήμα του Travel Trade Athens.

Ενθαρρυντικά για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι τα πρώτα στοιχεία για την πόλη των Αθηνών, που δείχνουν αύξηση της τάξεως του 32% στις αφίξεις τουριστών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργο Καμίνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του Travel Trade Athens -που ξεκίνησε το 2013 στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για τη στοχευμένη προβολή της Αθήνας στη διεθνή τουριστική αγορά- τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το 2014 εξελίσσεται πολύ θετικά.

Ο κ. Καμίνης εκτίμησε πως η Αθήνα φέτος αλλάζει και θα φιλοξενήσει επιπλέον 700.000 τουρίστες σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά τη διοργάνωση του 2ου Travel Trade Athens, ο κ. Καμίνης ανάφερε ότι και αυτή η διοργάνωση εντάσσεται στο πλέγμα των δράσεων του δήμου για την καθιέρωση της πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tαξιδιωτικών Πρακτόρων Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA) διοργανώνουν το Travel Trade Athens 2014 με στόχο τη δημιουργία και την ανάπτυξη πλατφόρμας συνεργασίας της τουριστικής αγοράς της Ευρώπης με τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού.

Στη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών συμμετέχουν περισσότεροι από 70 tour operators, εμπορικοί εκπρόσωποι, διοργανωτές συνεδρίων καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 1ου Travel Trade Athens, τον Απρίλιο του 2013, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.400 συναντήσεις μεταξύ των hosted buyers και επιχειρήσεων της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:

Η χρονιά των ρεκόρ στον τουρισμό

Το μεγάλο come back της Αθήνας

Ξανά υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης