Σημαντική χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για έργα υποδομής στην Ελλάδα

Σημαντική χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για έργα υποδομής στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, η χώρα μας αναμένεται να λάβει 16 δισ. ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια.

16 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα δοθούν για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση, αναμένεται να λάβει στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής η Ελλάδα τα επόμενα επτά χρόνια.

Αυτό δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαικής Ενωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός κτηματολογίου, που αποτελεί προυπόθεση για επενδύσεις, ενώ επιδοτούνται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως επισημαίνει, τα χρήματα αυτά δίνονται μόνον για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα ελέγχονται συνεχώς, ενώ με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του. Αναφέρει ακόμη πως στο πλαίσιο αυτό στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ηπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικές επενδύσεις