Σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Πλαίσιο το α’ εξάμηνο του 2021

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Πλαίσιο το α’ εξάμηνο του 2021
Στα 199,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έκαναν άλμα 331%. Αυξημένες κατά 150% οι πωλήσεις στην κατηγορία οικιακών συσκευών.

Αύξηση 34,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έκαναν άλμα 331% στα 1,4 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 24,2% στα 6,6 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη κατά 281,5% στα 1,9 εκατ. ευρώ.

Η ταμειακή ρευστότητα διαμορφώθηκε στα 39,2 εκατ. ευρώ και η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, στα 21,8 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 96 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα απo τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πλαίσιο σε αυτό που ονομάζουμε post-Covid οικονομία. Στην post-Covid οικονομία, ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει από κάθε κανάλι και να παραλαμβάνει γρήγορα και στο σημείο και στο χρόνο που τον βολεύει. Αυτές οι συγκυρίες φωτίζουν τον κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας που μας κρατάει συνδεδεμένους και καθιστούν τις υποδομές σε logistics, e-commerce και omnichannel πολύ ουσιαστικότερες από το μέγεθος του δικτύου. Στο timeline του Πλαισίου, η επένδυση σε logistics νέας γενιάς, σε e-commerce τεχνολογίες και σε omnichannel εμπειρίες ξεκινούν από πολύ νωρίς. Σε αυτό προστίθεται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική μιας ομάδα τόσο δεμένης κι ικανής που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου.».