Σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία από την Αυστραλία

Σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία από την Αυστραλία

Στραμμένο στον τουρισμό, στα logistics και στο real estate βρίσκεται η προσοχή των Αυστραλών υποψήφιων επενδυτών. 

Αυξανόμενο είναι το αυστραλιανό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στον τουρισμό, στα logistics και στο real estate, όπως ανέφερε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Kέιτ Λόγκαν, στη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος επισήμανε ότι στη νέα φάση, οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο που θέτει η Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική, με νέας γενιάς μεταρρυθμίσεις, που ενδυναμώνουν την ανάπτυξη, απλοποιούν και βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, εκσυγχρονίζουν τη δημόσια διοίκηση καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία και επιταχύνουν τους χρόνους απονομής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι, στην κατεύθυνση αυτή, προτεραιότητα αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα μακροχρόνιας προοπτικής, που δημιουργούν πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στο μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η πρέσβης, από την πλευρά της, σημείωσε το αυξανόμενο αυστραλιανό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, κάνοντας ειδική αναφορά μεταξύ άλλων στον τουρισμό, στα logistics και στο real estate.

Ακόμη, αξιοποιώντας τη δυναμική του επιτυχημένου επιχειρηματικού Roadshow που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αυστραλία το 2017, δρομολογήθηκε η συνεργασία, με τη συμβολή του Enterprise Greece, για την πραγματοποίηση εντός του 2019 επιχειρηματικής αποστολής στην Αυστραλία για στοχευμένες επαφές με επιχειρηματικούς φορείς της χώρας και ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος και η πρέσβης συμφώνησαν ότι η επιτυχής κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων ΕΕ και Αυστραλίας για τη σύναψη Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών θα συμβάλει στην άρση υφιστάμενων εμποδίων και στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας, ιδιαίτερα στις προοπτικές τόνωσης των ελληνικών εξαγωγών και διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αυστραλιανή αγορά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος και η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece, Αγγέλα Μιχαλοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ