Σημαντικός σταθμός στο ταξίδι της Coca-Cola «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» οι επιχειρήσεις HoReCa

Σημαντικός σταθμός στο ταξίδι της Coca-Cola «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» οι επιχειρήσεις HoReCa
Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν βασική προτεραιότητα για τον επιχειρηματικό κόσμο σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο.

Στην Coca-Cola, αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους να ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των καταναλωτών και στις απαιτήσεις της εποχής, θέτοντας τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον στο επίκεντρο.

Με βασικό κριτήριο το θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, η Coca-Cola Hellas επενδύει συνεχώς στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει ενεργά ένα πρωτοπόρο και μακροπρόθεσμο πλάνο με στόχο η κυκλική οικονομία να γίνει πράξη στην καθημερινότητα όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία 4 χρόνια υλοποιεί την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future», ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς για να συμβάλει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, το 2018, το πρόγραμμα έθεσε ως βασική προτεραιότητα τους πολίτες. Πολύ γρήγορα, όμως, ο κλάδος καφεστίασης και φιλοξενίας βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο. Αυτό γιατί αφενός οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης, και αφετέρου γιατί αποτελεί μία σημαντική πηγή συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών. Έτσι, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) ξεκίνησε να κτίζεται το πρώτο Δίκτυο Zero Waste HoReCa, που σήμερα αριθμεί ήδη 569 μέλη.

Η επόμενη ημέρα του Δικτύου Zero Waste HoReCa είναι εδώ και είναι ψηφιακή

Φέτος, η Coca-Cola Hellas εξελίσσει περαιτέρω το Δίκτυο Zero Waste HoReCa και το μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον, ώστε να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές του κλάδου ανά την Ελλάδα, προσφέροντας, δωρεάν, τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία μέρος της καθημερινής λειτουργίας τους.

Πλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις HoReCa, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης, μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο zerowastefuture.gr και να δηλώσουν ενδιαφέρον για να γίνουν μέλη του 1ου Zero Waste HoReCa Hub στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αυξηθεί το ποσοστό των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που προέρχεται από την καθημερινή λειτουργία του κλάδου.

Υιοθετώντας μία Zero Waste κουλτούρα, με απλά βήματα

Ο τρόπος λειτουργίας του ψηφιακού Δικτύου είναι ιδιαιτέρως απλός, καθώς οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το zerowastefuture.gr/diktyo-horeca και να ακολουθήσουν εύκολα βήματα για να γίνουν μέλη του.

  • Εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ZeroWasteFuture.gr.
  • Ενημέρωση αναφορικά με τη μετάβαση της επιχείρησης στην κυκλική οικονομία.
  • Εκπαίδευση με την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.
  • Καταγραφή των απορριμμάτων που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης για τουλάχιστον 1 μήνα.
  • Διάκριση σύμφωνα με την καταγραφή των μετρήσιμων αποτελεσμάτων της επιχείρησης.

Με το Zero Waste HoReCa Hub, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για το Δίκτυό μας.

Λαμβάνοντας μέρος στο Zero Waste HoReCa Δίκτυο, μία επιχείρηση ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα μέσα από την εξοικείωσή της με τη βιώσιμη τεχνογνωσία, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται περιβαλλοντικά υπεύθυνη. Έτσι, αναλαμβάνει την κοινωνική και περιβαλλοντική της ευθύνη, που είναι πλέον ζητούμενο από τους σύγχρονους καταναλωτές, ενώ οι πρακτικές ανακύκλωσης τη βοηθούν να πετύχει όχι απλά μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις που θα γίνουν μέλη αποκτούν πρόσβαση στην τρέχουσα νομοθεσία ως προς τα πλαστικά μιας χρήσης, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται ψηφιακά, σε βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης και εξατομικευμένη συμβουλευτική ορθής συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων και του σωστού διαχωρισμού των υλικών στην πηγή.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί σημαντικό σταθμό στο ταξίδι της Coca-Cola «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Γίνε μέλος κι εσύ!

 

*Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.