Σήμερα οι υπογραφές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συναλλαγή, που περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και την καταβολή του τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΑΑ. Την ιδια ώρα, καθυστερήσεις σημειώνονται στην παραχώρηση του ΟΛΘ, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών.

Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  αναμένεται η υπογραφή του πρωτοκόλλου που θα επικυρώνει το κλείσιμο της συμφωνίας που υπογράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Σχεδόν ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, που περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ στη Ferrovie και την καταβολή του τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ από την ιταλική εταιρεία στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αμέσως μετά, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τα στελέχη της Ferrovie που βρίσκονται στην Αθήνα, θα μεταβούν στην Κέρκυρα για να παραστούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των συναντήσεων του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι.