Συμμαχία 500 εκατ. δολαρίων Alphabet και Sanofi για την αντιμετώπιση του διαβήτη

Συμμαχία 500 εκατ. δολαρίων Alphabet και Sanofi για την αντιμετώπιση του διαβήτη
A logo is seen in front of the entrance at the headquarters French drugmaker Sanofi in Paris October 30, 2014. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φαρμακευτικές εταιρείες και τεχνολογικοί κολοσσοί έρχονται ακόμα πιο κοντά.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi και η θυγατρικής της Alphabet για τις επιστήμες υγείας, Verily, ανακοίνωσαν πως πρόκειται να επενδύσουν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία για τον διαβήτη που θα συνδυάζει τις συσκευές με τις υπηρεσίες.

Η Sanofi, η οποία έκανε την ανακοίνωση τη Δευτέρα, δήλωσε πώς πέρυσι δούλεψε στενά με την Google σε θέματα που αφορούν στον διαβήτη.

«Η εταιρεία θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Verily σε θέματα analytics και ανάπτυξης λογισμικού των καταναλωτών, με την κλινική τεχνογνωσία και την εμπειρία της Sanofi στο να φέρει καινοτόμες θεραπείες για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη» δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

Η συμφωνία της Sanofi έρχεται ακριβώς ένα μήνα μετά αφότου η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και αμερικανική Verily – πρώην Google Life Sciences – δημιούργησαν μια νέα εταιρεία που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των ασθενειών με τη βοήθεια της βιοηλεκτρονικής ιατρικής.

Σχεδόν 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη, με τον τύπο 2 να μετρά το 90%των περιπτώσεων. Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία ή αλλαγές στον τρόπο ζωής, αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Εκπρόσωπος της Sanofi ανέφερε πως τα προϊόντα θα περιλαμβάνουν συνδεδεμένα αντικείμενα όπως στυλό» με αμπούλες ινσουλίνης και online υπηρεσίες .