Σύμβουλος Ερντογάν: Ένας πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπάει μωρό στην κούνια

Σύμβουλος Ερντογάν: Ένας πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπάει μωρό στην κούνια

«Κατεβάσαμε ελληνικές σημαίες και στείλαμε βίντεο στην Ελλάδα» - Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι αφαιρέθηκαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και ότι υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αφαιρεθεί ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο.

Νωρίτερα ο Γιγκίτ Μπουλούτ, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις όχι απλά έφτασαν 55 χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και ότι κατέβασαν όλες τις σημαίες από τις βραχονησίδες, ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο.

Ο ίδιος λέει ότι επρόκειτο για μια μυστική επιχείρηση και πως υπάρχουν και αποδείξεις, τις οποίες μάλιστα οι τουρκικές αρχές τις έδωσαν και στην Ελλάδα.

Ο Μπουλούτ στη συνέντευξή του δήλωσε ότι για την Τουρκία ένας πόλεμος εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ντροπιαστικός, μάλιστα σημείωσε πως θα ήταν «σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό παιδί στην κούνια, αν αναλογιστεί κανείς της ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας».