«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 κρούσματα κορωνοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι με 150 άτομα

«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 κρούσματα κορωνοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι με 150 άτομα
Photo: pixabay.com

Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη από την εμφάνιση κρουσμάτων μετά από γαμήλιο γλέντι στους Αμπελόκηπους.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για κρούσματα κορωνοϊού μετά από γλέντι γάμου, στο οποίο ήταν καλεσμένα περί τα 150 άτομα. Ο γάμος και η δεξίωση έγιναν το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Το θέμα αποκάλυψε το hellasjournal.com και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Τρίτη 28 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την γαμήλια τελετή και το γλέντι που ακολούθησε, κάποιοι καλεσμένοι (αδιευκρίνιστος αριθμός), παρουσίασαν υψηλό πυρετό, άνω των 38 βαθμών, που άγγιξε και τους 40.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ένας καλεσμένος φέρεται να διαγνώστηκε θετικός στον covid-19, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Την ίδια ημέρα και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, περισσότερα από δέκα άτομα που συμμετείχαν στο γάμο προσήλθαν με παρόμοια, ύποπτα συμπτώματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, από τα οποία τα δέκα φέρονται να είναι θετικά στον κορωνοϊό, μετά από το σχετικό τεστ.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αυξηθεί τόσο ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπως και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πηγή: news247.gr