Συναγερμός στον Προμαχώνα: Τουλάχιστον 29 τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός στον Προμαχώνα: Τουλάχιστον 29 τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό
Υγειονομικοί υπάλληλοι ετοιμάζονται για τη μεταφορά ασθενή με κορονοϊό σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, όπου συμφώνα με πληροφορίες ιχνηλατήθηκαν κρούσματα με κορονοϊό, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020. Σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος δειγμάτων που ελήφθησαν από ασθενείς και εργαζόμενους σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς. Ο εντοπισμός κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και στην κλινική έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. Από τον έλεγχο έχουν διαπιστωθεί θετικά στον ιό δείγματα ασθενών και εργαζομένων. Επίσης στην κλινική μετέβησαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τουρίστες έρχονταν στη χώρα μας για διακοπές από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το σχέδιο ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά νέα κρούσματα και σήμερα. Συγκεκριμένα 29 νέα κρούσματα του Covid-19 φέρεται να έχουν επιβεβαιωθεί στον Προμαχώνα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τις εισαγόμενες περιπτώσεις και ενισχύει τα σενάρια για λήψη νέων μέτρων, όπως το να γίνονται τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα, με τα 24 εξ αυτών να έχουν εντοπιστεί κατά τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναφερόμενος στα εισαγόμενα κρούσματα, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναγνώρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα χερσαία σύνορα, αλλά χαρακτήρισε την κατάσταση «ήπια και ελεγχόμενη» προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμη να αναπροσαρμόσει τις αποφάσεις της.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αναδιατάξει τα δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.