Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Σαμαράς, Βενιζέλος και οικονομικό επιτελείο χαράσσουν την αυριανή διαπραγματευτική γραμμή.

Συναντώνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς με το οικονομικό επιτελείο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει της αυριανής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται θα δίνουν έμφαση στον ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών.

Διαβάστε ακόμη: Αναβολή στο ραντεβού Στουρνάρα – Τρόικας

«Υπάρχει μία μελέτη που έχουμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ, έχουμε τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, τα οριστικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Νοεμβρίου, με βάση την οποία επιχειρούμε να κάνουμε μία οριζόντια παρέμβαση στην αγορά, έτσι ώστε ορισμένες υπερ-προστατευμένες ομάδες, να μην έχουν αυτήν την προστασία και τελικά, ο καταναλωτής να έχει χαμηλότερες τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «βεβαίως, η παρέμβαση αυτή αφορά δεκάδες τομείς και χρειάζεται προσοχή και διάλογο με τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση και, φυσικά, και με τους αρμόδιους φορείς, όμως η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Θα πάμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε τομές, οι οποίες θα στηρίξουν πράγματι τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη και το πεδίο της αγοράς είναι κατεξοχήν ένα τέτοιο πεδίο».