Στο Μαξίμου οι UEFA και FIFA για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά τις πρώτες δηλώσεις τους, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ήταν δύσκολη η απόφαση που ελήφθη για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως η Αθήνα «προσβλέπει στη βοήθειά σας».

Μόλις 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους απεσταλμένους των UEFA και FIFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και Κρεγκ Κλαρκ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια συνάντηση που είχε ως βασικούς άξονες τρία σημεία: τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη διαιτησία και τη βία.

Στόχος από πλευράς κυβέρνησης, που έγινε γνωστός στους ξένους αντιπροσώπους, δεν είναι άλλος από το να τελειώσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις ώστε να δούμε από την επόμενη σεζόν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας σε όλους τους τομείς. «Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα» είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τσέφεριν, τονίζοντας το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα του, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά».

Κατά τις πρώτες δηλώσεις τους, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ήταν δύσκολη η απόφαση που ελήφθη για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως η Αθήνα «προσβλέπει στη βοήθειά σας». Ο πρόεδρος της UEFA εξέφρασε τη χαρά του για την κυβερνητική προσπάθεια ενώ παρείχε χείρα βοηθείας, καθώς, όπως είπε «έχει θέληση να το λύσετε (σ.σ. το πρόβλημα)». Ο ίδιος ευχήθηκε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, όπως έγινε με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην «αυτοεξυγίανση» και εκτίμησε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης θα το λάβουν όλοι. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει υπάρξει τον τελευταίο μήνα. Ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για τους άξονες που θα οδηγήσουν τελικώς στην εξυγίανση και οι οποίοι είναι: «αντιμετώπιση βίας, αντιμετώπιση χειραγώγησης αγώνων, διαιτησία, οργάνωση ποδοσφαίρου και οργάνωση ΕΠΟ».