Συνάντηση Σαμαρά-Προβόπουλου με τον «Mr. BlackRock»

Συνάντηση Σαμαρά-Προβόπουλου με τον «Mr. BlackRock»
Photo:

Σημαντική για την προοπτική των επενδύσεων στην Ελλάδα η επίσκεψη του Λάρι Φινκ στην Αθήνα.

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο (11 π.μ.), και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του επενδυτικού κολοσσού BlackRock, Λάρι Φινκ.

Ο CEO της εταιρείας που διαχειρίζεται 4,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένεται να έχει σημαντικές συζητήσεις με τους κ.κ. Προβόπουλο και Σαμαρά σχετικά με την προοπτική των επενδύσεων στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, την αγορά των ελληνικών ομολόγων και την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Ο χρόνος της επίσκεψης του κ. Φινκ θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς πριν από μόλις τέσσερις ημέρες δόθηκε στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας το πόρισμα της θυγατρικής της BlackRock  Solutions σχετικά με την αξιολόγηση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών, ενώ μόλις χθες το βράδυ τα κράτη της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την εφαρμογή του λεγόμενου bail-in για τη διάσωση των προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ο Λάρι Φινκ δήλωσε ανήσυχος για το μέλλον του Ευρώ, λέγοντας, «Δεν πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια το ευρώ μπορεί να επιβιώσει χωρίς μια ισχυρή Γαλλία και μια ισχυρή Γερμανία. Ολα έχουν στηθεί πάνω στις δύο αυτές χώρες και η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας η οποία συνεχίζει να υποχωρεί προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος».

Η επίσκεψη του Λάρι Φινκ στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης του κ. Προβόπουλου που έγινε κατά την πρόσφατη ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου.

Διαβάστε ακόμη: ΟΠΑΠ: Σε ποσοστό 5,1688% η συμμετοχή της εταιρείας BlackRock Inc.