Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στη Ζάκυνθο- Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Λουτράκι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πυροσβέστες έδωσαν όλη τη  νύχτα πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες  ενώ με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν εκ νέου ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις  11 το πρωί της Κυριακής  σε πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά στα χωριά Αγαλάς και Κερί της Ζακύνθου. Οι πυροσβέστες έδωσαν όλη τη  νύχτα πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες  ενώ με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν εκ νέου ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι σήμερα που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Δείτε ακόμη: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους του νησιού – Μαίνεται η φωτιά και στο Λουτράκι