Συνεχίζεται η οικονομική πτώση της Manchester United

Συνεχίζεται η οικονομική πτώση της Manchester United

Η ομάδα δεν αποδίδει καλά στο γήπεδο και τα κέρδη της μειώνονται περισσότερο από το αναμενόμενο.

Δεν είναι μόνο βαθμολογικά κακό το ξεκίνημα της Manchester United για τη φετινή σεζόν, καθώς την κατιούσα μαζί με τις αγωνιστικές της επιδόσεις παίρνουν και τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας αφού μέσα στο 2015 τα κέρδη της αναμένεται να μειωθούν, παρά το ρεκόρ που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά έσοδα έπεσαν κατά 84%, καθώς από τα 146 εκατ. λίρες την αντίστοιχη περσινή περίοδο έφτασαν τα £23,8 εκατ.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της περασμένης περιόδου γνώρισαν εντυπωσιακή άνοδο εξαιτίας μιας εφάπαξ έκπτωσης φόρου, κι ότι σε αντίθετη περίπτωση ο σύλλογος θα ήταν ήδη ελλειμματικός.

Στο οικονομικό έτος 2013-2014 η αύξηση των εσόδων ήταν της τάξης του 19%, φτάνοντας συνολικά τα 433,2 εκατ. λίρες ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φέτος αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ £385 και £395 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος ξόδεψε πέρσι 5,2 εκατ. λίρες για να αποζημιώσει τον πρώην προπονητή του, Ντέιβιντ Μόγιες, και το επιτελείο του.

Τον Ιούλιο η Manchester United ανακοίνωσε τη συνεργασία-μαμούθ με την Adidas η οποία θα της αποφέρει για τα επόμενα δέκα χρόνια 750 εκατ. λίρες, ενώ η πρόσληψη του Λουις Φαν Χάαλ στο τιμόνι της γέννησε πολλές ελπίδες για άμεση επάνοδο στις συνηθισμένες αγωνιστικές της επιτυχίες.

Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα στην Premier League δεν ήταν το αναμενόμενο και οι άνθρωποι της United αναμένουν από τις πανάκριβες φετινές μεταγραφές να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα». Αγωνιστικά και –κυρίως- οικονομικά.

Διαβάστε ακόμη:

Η Manchester United «πουλάει» λιγότερο

Δύσκολοι καιροί για την Manchester United