«Σπάει» τα ταμεία για την Manchester United η Adidas

«Σπάει» τα ταμεία για την Manchester United η Adidas

750 εκατομμύρια λίρες για δέκα χρόνια ρίχνει στην αγγλική ομάδα ο «κολοσσός» των αθλητικών ειδών.

Μπορεί η πορεία του νέου προπονητή της Manchester United, Λουίς Φαν Χάαλ, με την Ολλανδία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να γέμισε ελπίδες τους ανθρώπους της Adidas, ή πολύ απλά η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών να έβγαλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα υπολόγιζε φέτος το καλοκαίρι. Ένα είναι όμως σίγουρο. Η United παραμένει ένα πολύ δυνατό όνομα στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου παρά την απογοητευτική σεζόν που πέρασε, και η Adidas πληρώνει αδρά.

Στα 750 εκατομμύρια λίρες για τα επόμενα δέκα χρόνια έφτασε η νέα συμφωνία μεταξύ των δύο, με την Manchester United να κάνει το μεγάλο «άλμα» από την αμερικανική Nike στην Adidas.

Έτσι λοιπόν, οι «Μπέμπηδες» θα φορούν από εδώ και μπρος φανέλες της γερμανικής εταιρείας, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε ρεκόρ αφού οι 75 εκατομμύρια λίρες ανά σεζόν δεν είχαν ποτέ τους προηγούμενο στην ιστορία του αθλήματος.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι ιδιοκτήτες της United, η οικογένεια Γκρέιζερ, πλήρωσαν «μόλις» 40 εκατ. λίρες περισσότερα από το ποσό που θα δαπανήσει συνολικά η Adidas, για να αγοράσουν το 2005 ολόκληρη την Manchester United!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, «ντύνεται» κι εκείνη από την Adidas, όμως τα χρήματα ανά σεζόν φτάνουν για τους Ισπανούς τα 31 εκατ. λίρες ποσό που αποτελούσε -μέχρι σήμερα- ρεκόρ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Adidas, Χέρμπερτ Χάινερ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει συνολικές πωλήσεις «άνω του 1,5 δισ. λιρών καθ’ όλη της διάρκεια της  συνεργασίας με την Manchester United».

Οι εποχές για την Adidas φαίνονται εξαιρετικά ευοίωνες, καθώς και οι δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, Αργεντινή και Γερμανία, φορούν τα προϊόντα της, γεμίζοντας τα ταμεία από τις πωλήσεις σε όλους τους φαν του ποδοσφαίρου, παγκοσμίως. Μάλιστα, η είδηση του deal με την United είχε θετική επίδραση και στη μετοχή της εταιρείας η οποία το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου γνώρισε άνοδο της τάξης του 2,89%.

Διαβάστε ακόμη:

H Nike λέει «αντίο» στη Manchester United

H Adidas «πάει ταμείο» στη Βραζιλία

Πώς προετοιμάζει η Adidas τα tweets του Μουντιάλ