Συνεχίζεται ηλεκτρονικά η αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακίνητα στην περιοχή της Πλάκας προστέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΑΙΠΕΔ - Προσφορά από 4 επενδυτικά σχήματα για αξιοποίηση ακινήτων στη Ρόδο.

Δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο υπέβαλαν τέσσερα επενδυτικά σχήματα, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο καλείται να αποφασίσει ι σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, έπειτα από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων και, στη συνέχεια, να προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν προτάσεις είναι τα: Aegean Sun Investments Limited, Dimand Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών, MA Angeliades Inc. και Ξεν. Τορ. Εμπ. Γεωργ. Οικ. Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr με την εγγραφή νέων ακινήτων. Συνολικά, εντάσσονται 26 νέα ακίνητα, εκ των οποίων 12 βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, του δήμου Αθηναίων.

«Δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοπορεί, προχωρώντας στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων, μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε, μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται αρκετά ημιτελή και εγκαταλειμμένα κτίσματα, η αξιοποίησή τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, με σημαντικά οφέλη τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για την περαιτέρω οικιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα που αξιοποιούνται, μέσω της πλατφόρμας, αφορούν κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι οκτώ υποψήφιοι αγοραστές του ΟΛΘ

Τρία φιλέτα της «Αττικής Ριβιέρας» περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ