Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις

Από «κόσκινο» περνάει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τους καταστηματάρχες.

Συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Άνδρο
Ελέγχθηκαν (28) επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν (9) παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας.

Στον αριθμό 11012 και στα e-mail 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να  παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε τουριστικές περιοχές και ειδικότερα σε Αττική και Κυκλάδες, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τριήμερο (από 13 έως 15 Ιουνίου), κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άλιμο, το Χαϊδάρι, το Καματερό, τους Αγίους Ανάργυρους, το Ίλιον και το νησί της Άνδρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ως ακολούθως.

Στην Αττική
· Σε κατάστημα στο Ίλιον, δεν επεδείχθη ο πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
· Σε κατάστημα στους Αγίους Αναργύρους, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών καθώς επίσης μια υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
· Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι προέκυψε ότι, μία υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
· Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε κατάστημα στο Χαϊδάρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών καθώς επίσης μια υπάλληλος δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας. ου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
· Σε ζαχαροπλαστείο στον Όρμο Κορθίου Άνδρου διαπιστώθηκε ότι, στερούνταν άδειας λειτουργίας καταστήματος και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα:

«Χαρτογραφώντας» τον παγκόσμιο πλούτο

Τόμσεν: Γιατί η Ελλάδα έχει ακόμη Μνημόνιο