Το υπουργικό συμβούλιο κρίνει την αύξηση του κατώτατου μισθού

Το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ.

Το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15:00 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στα επόμενα θετικά νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή, αλλά και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τους προσεχείς μήνες, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που ακολούθησε της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ περίπου από τα 586 που είναι σήμερα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει και όσους αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν όμως επίδομα γάμου ή προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες που παραμένουν παγωμένες για όσους τις λάμβαναν έως το 2012).