Συνελήφθη ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»

Συνελήφθη ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»
Photo:

Η έρευνα του FBI οδήγησε στη σύλληψη του Μάρτιν Σκρέλι, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν αύξησε την τιμή του φαρμάκου για το Aids. 

Ο Μάρτιν Σκρέλι, ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ», είναι ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals, ο οποίος έλαβε την απόφαση να αυξήσει την τιμή φαρμάκου για το AIDS από τα 13,50 στα 750 δολάρια ανά δισκίο.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφασή του και αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο για έναν άλλον λόγο: όπως μετέδωσε πριν λίγα λεπτά το πρακτορείο Reuters, o Μάρτιν Σκρέλι συνελήφθη κατόπιν έρευνας του FBI εις βάρος του.

Οι αρχές ερευνούν τον 32χρονο Σκρέλι για τις κινήσεις του όταν ήταν ακόμη διευθύνων σύμβουλος του hedge fund «MSMB Capital Management» και επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Retrophin Inc. Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Σκρέλι για παράνομη λήψη μετοχών από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Retrophin Inc, την οποία ίδρυσε, τις οποίες χρησιμοποιεί για να εξοφλήσει τα χρέη άσχετων με αυτή επιχειρήσεων.

Η σύλληψή του έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης, η οποία έχει καταστήσει τον Σκρέλι αποδιοπομπαίο τράγο για την ραγδαία αύξηση των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» μειώνει την τιμή φαρμάκου για το AIDS