Συνελήφθη ο βανδαλιστής των γκράφιτι του Μπάνκσι

Συνελήφθη ο βανδαλιστής των γκράφιτι του Μπάνκσι

Ο καλλιτέχνης David William Noll βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ποινή πενταετούς φυλάκισης. 

ΟΜπάνκσι γεννήθηκε το 1974 και είναι σήμερα ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς καλλιτέχνες του γκραφίτι, ενώ κανείς μέχρι σήμερα δεν ξέρει πως είναι – αφού κρατάει το πρόσωπο του κρυφό.

Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με συχνή χρήση του στένσιλ, ενώ πέρυσι το Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s πούλησε ένα έργο του για 1,87 εκατ. δολάρια.

Τη στιγμή, όμως, που ο Μπάνκσι έχει χαράξει τη δική του ιστορία στο street art, πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις στις περιοχές που βρίσκονται τα έργα του και οι οπαδοί του ψάχνουν μανιωδώς σε ποιον τοίχο βρίσκονται τα επόμενα του έργα, μια μεγάλη μερίδα κόσμου αντιτίθεται.

Δε ξέρω αν είναι ο δύσκολος του χαρακτήρας, η άρνηση του να εμφανιστεί δημόσια ή ακόμα και οι φήμες πως κρύβεται πίσω από τον τραυματισμό του graffiti artist King Robbo, αλλά έχει κάποιο φαίνεται πως δεν τον συμπαθούν πολύ. Τόσο, που δε διστάζουν να βανδαλίσουν τα έργα του.

Οι αρχές του Λος Άντζελες προχώρησαν στη σύλληψη του artist David William Noll, ο οποίος κατηγορείται για τον βανδαλισμό δύο εκ των έργων του Μπάνκσι, το Girl on Swing και το Peeing Dog, σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ.Ο Noll τώρα κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκισης.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη, ο Banksy έχει πιστούς ακόλουθους που καθαρίζουν τα γκράφιτι του.

1/5

Διαβάστε ακόμα:

Ο ιδιόρρυθμος κ. Μπάνκσι

Lovemark: Ένα μνημείο για την αγάπη

Νέες mobile εφαρμογές για ταξιδιώτες