Συνελήφθη Τούρκος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω  

Συνελήφθη Τούρκος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω  
Φωτιά καίει σε δασική έκταση στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» στην Άνδρο, Σάββατο 26 Αυγούστου 2023. Στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 8 πυροσβεστών με 2 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Τήνο και Σύρο, κι από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Επίσης μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής και εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας  

Υπαίτιος εμπρηστής για τις τρεις πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί τον τελευταίο μήνα, με την πιο πρόσφατη το μεσημέρι, στο όρος Αιγάλεω, ένας Τούρκος υπήκοος ο οποίος και συνελήφθη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

“Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι” τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.