Συνελήφθησαν εκ νέου δύο μέλη των Pussy Riot

Συνελήφθησαν εκ νέου δύο μέλη των Pussy Riot

Δύο μήνες σχεδόν μετά την αποφυλάκισή τους, οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν ξανά δύο από τα μέλη του punk συγκροτήματος στο Σότσι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα εκ νέου τα δύο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, Μαρία Αλιόκινα και Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, δύο σχεδόν μήνες μετά την αποφυλάκισή τους.

Όπως οι δύο Ρωσίδες ακτιβίστριες ανακοίνωσαν μέσω Twitter, αστυνόμοι τις συνέλαβαν στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έξω από μια εκκλησία ως ύποπτες για διάπραξη αδικήματος. Η Αλιόκινα δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ενώ η Τολοκονίκοβα έγραψε στο Twitter ότι κατηγορήθηκε για κλοπή.

«Βρισκόμαστε μέσα σε ένα βαν της αστυνομίας. Μας μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Άντλερ», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο η Αλιόκινα. Σύμφωνα με το BBC, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από έναν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και κρατήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

1/3

Ρωσία: Ελεύθερο μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot

Η Τολοκονίκοβα είπε ότι περπατούσαν σε δρόμο της πόλης όταν συνελήφθησαν. Η ίδια και ο σύζυγός της Πιοτρ Βερτζίλοφ δήλωσαν ότι είχαν προγραμματίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Ο Πούτιν σας διδάσκει πως να αγαπάτε τη Μητέρα Πατρίδα». Η Τολοκονίκοβα είπε ακόμη ότι η σημερινή ήταν η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται.

«Την 16η Φεβρουαρίου συλληφθήκαμε και κρατηθήκαμε για επτά ώρες, την 17η περάσαμε δέκα ώρες στην FSB (πρώην KGB)», έγραψε στο Twitter.

Η 25χρονη Αλιόχινα και η 24χρονη Τολοκονίκοβα παρέμειναν δύο χρόνια στη φυλακή καθώς καταδικάστηκαν για «χουλιγκανισμό» και συγκεκριμένα επειδή τραγούδησαν τον Φεβρουάριο του 2012 μια «πανκ προσευχή» μέσα σε εκκλησία της Μόσχας διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του προέδρου Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη: Μαντόνα και Pussy Riot στην ίδια σκηνή