Συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη METRO και τη Microsoft για το πρόγραμμα «Youth Empowered»

Συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη METRO και τη Microsoft για το πρόγραμμα «Youth Empowered»

Στόχος των εταιρειών να ενισχύσουν με δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση τους νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον για να προσφέρει στους νέους τα εφόδια και την υποστήριξη που χρειάζονται για να κάνουν με αυτοπεποίθηση το επόμενο βήμα στην επαγγελματική του πορεία.

«Εφέτος, το Youth Empowered διευρύνεται για να δώσει νέες δεξιότητες και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους. Με τη METRO ΑΕΒΕ και τη Microsoft, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τις ευκαιρίες που πρέπει να έχουν οι νέοι στη χώρα μας. Στόχος μας να δώσουμε μαζί στη νέα γενιά τα εφόδια και την υποστήριξη που χρειάζεται για να κάνει με αυτοπεποίθηση το επόμενο βήμα στην επαγγελματική της πορεία», υπογράμμισε η Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Με αφετηρία το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το 2018 που πραγματοποιείται στον Βόλο, η METRO AEBΕ, η εταιρεία που διαθέτει τις αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry, αναλαμβάνει στρατηγικός συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft στρατηγικός συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη METRO AEBE και τη Microsoft θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τόσο στο επόμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2018, όσο και μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας e-learning, το www.youthempowered.gr που προσφέρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από τους μέντορες του προγράμματος.

To Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με περισσότερες από δέκα εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους. Μέχρι σήμερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 3.000 ενώ ήδη περισσότεροι από 150 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη.