Συνεργασία της Συστήματα Sunlight με την Hanwha Q CELLS

Συνεργασία της Συστήματα Sunlight με την  Hanwha Q CELLS

Στόχος η παροχή «καθαρής (off-grid) ενέργειας» για την MTN Κύπρου.

Τη στρατηγική τους συνεργασία εγκαινίασαν οι εταιρείες Συστήματα Sunlight, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και η Hanwha Q CELLS, υλοποιώντας έργο με στόχο την παροχή «καθαρής (off-grid) ενέργειας» για την MTN Κύπρου, μέλος του Ομίλου τηλεπικοινωνιών MTN.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του έργου το τμήμα ενεργειακών λύσεων της Sunlight παρείχε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση αυτόνομων συστημάτων παροχής ενέργειας (APS), με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της ΜΤΝ Κύπρου, τόσο σε επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο εξοικονόμησης πόρων, διασφαλίζοντας την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία των σταθμών βάσης της.

H Sunlight εγκατέστησε παράλληλα με τα υφιστάμενα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη 24ωρης λειτουργίας, σειρά καινοτόμων υβριδικών συστημάτων σε 15 σταθμούς βάσης της MTN στις ορεινές περιοχές της Κύπρου. Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά πλαίσια Q.PRO της Q CELLS και υποστηρίζονται από την premium σειρά μπαταριών SUNLIGHT RES OPzV, που παράγονται στο βιομηχανικό συγκρότημά της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Μέσω της συνεργασίας, η ΜΤΝ θα εξοικονομήσει 142.500 λίτρα πετρελαίου σε ετήσια βάση και θα μειώσει και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 370.000 kg.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνος Γερμανός: «Δεν εμπλέκομαι με διακίνηση παράνομων κεφαλαίων»

Δύο ελληνικές εταιρείες στη μεγαλύτερη γερμανική έκθεση Intralogistics