Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό κουμφούζιο στην Αθηνών-Κορίνθου. Θα διαρκέσει ώρες η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου

Συνεχίζεται το κυκλοφοριακό κουμφούζιο στην Αθηνών-Κορίνθου. Θα διαρκέσει ώρες η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου
Óå äéáêïðÞ ôçò êõêëïöïñßáò ôùí ï÷çìÜôùí êáé óôá äýï ñåýìáôá êõêëïöïñßáò ôçò Áèçíþí-Êïñßíèïõ ðñï÷þñçóå ç Áóôõíïìßá ëüãù ðõñêáãéÜò ðïõ îÝóðáóå óå âõôéïöüñï ü÷çìá óôï ýøïò ôçò ÊáêéÜò ÓêÜëáò óôï ñåýìá ðñïò Êüñéíèï, ÐÝìðôç 17 Áõãïýóôïõ 2023.. Åéäéêüôåñá Ý÷åé äéáêïðåß ç êõêëïöïñßá áðü ôï 42ï ÷éëéüìåôñï óôï ñåýìá ðñïò Êüñéíèï êáé áðü ôï 50,5ï ÷éëéüìåôñï óôï ñåýìá ðñïò ÁèÞíá.Óýìöùíá ìå íåüôåñç åí çìÝñùóç áðü ôçí ÐõñïóâåóôéêÞ ôï âõôéïöüñï åßíáé Ýìöïñôï ìå êáýóéìá åíù åíéó÷ýèçêáí ïé äõíÜìåéò óôï óçìåßï êáé ðëÝïí ãéá ôçí êáôÜóâåóç ôçò ðõñêáãéÜò åðé÷åéñïýí 27 ðõñïóâÝóôåò ìå 9 ï÷Þìáôá. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα.

Κυκλοφοριακό κουμφούζιο έχει προκαλέσει η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7.2 τόνους υγραερίου και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει ώρες καθώς πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παραμένουν ακινητοποιημένα.

Παράλληλα στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παραμένουν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.

‘Ανοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ επισημαίνει ότι από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Η Αστυνομια απευθύνει έκκληση «… για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: