Συγγνώμη από τις γυναίκες ζήτησε ο CEO της Microsoft

Συγγνώμη από τις γυναίκες ζήτησε ο CEO της Microsoft
Photo:

Ο Σάτια Ναντέλα απολογήθηκε για τη συμβουλή προς τις γυναίκες «να μην ζητούν αύξηση», μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκλήθηκε.

Πριν από μερικές ημέρες το αφεντικό της Microsoft προκάλεσε αίσθηση διεθνώς με την παρότρυνσή του προς τις γυναίκες να μη ζητούν αύξηση και να «έχουν πίστη στο σύστημα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ένα τεχνολογικό συνέδριο, ο Σάτια Ναντέλα είχε πει πως το να μη ζητούν οι γυναίκες αύξηση, είναι για εκείνες «καλό κάρμα».

Το …κακό κάρμα που μάλλον νιώθει ότι τον βαραίνει από τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αποφάσισε να αντιμετωπίσει ο Ναντέλα, ζητώντας συγγνώμη για τα όσα είπε.

Σε ένα email που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας, ο Ναντέλα είπε πως ο τρόπος που απάντησε στην ερώτηση που του είχε τεθεί ήταν «εντελώς λανθασμένος» και ότι στηρίζει τα προγράμματα που καταπολεμούν το φυλετικό, μισθολογικό χάσμα «με όλη του την καρδιά».

«Χωρίς αμφιβολία στηρίζω με όλη μου την καρδιά προγράμματα στη Microsoft και στη βιομηχανία που φέρνουν τις γυναίκες πιο κοντά στην τεχνολογία και μειώνουν το μισθολογικό χάσμα. Πιστεύω ότι οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να πληρώνονται ισόποσα για ίση εργασία», έγραψε στο email ο Ναντέλα, και πρόσθεσε, «Εάν πιστεύετε ότι αξίζετε αύξηση, θα πρέπει απλά να ζητήσετε αύξηση».